Grand Capitol Hill Remodel

Designer: Maker Agent
Architect: Board & Vellum
Location: Capitol Hill, Seattle, WA
Scope: Whole House

Our recent clients, a couple working in Seattle tech, purchased this 1909 home for its spacious interior and grand features. The home, located between Capitol Hill and Eastlake in Seattle, is one of many box-style homes in the neighborhood having features such as: a dormer, covered porch and square columns. Though the home had been renovated before, the interior had more Victorian details than modern ones. With the help of local architect Board & Vellum, designer Jules Thomas of Maker Agent and our build team, the couple reimagined some of the major spaces and made quick updates to modernize others. The result is a truly stunning modern home that retains its historical grandeur. Note: The interior design of the home is currently still in progress, and we look forward to sharing updates upon its completion.

The entryway and stairs received a touch-up with new painting, flooring and a fireplace addition. The fireplace was a change that occurred during the build process, as the living room shaped up to focus on the entertainment system. So that the fireplace did not compete with the TV, the original brick fireplace was removed from the living room and a new traditional, marble fireplace was added to the family room where it becomes the focal point.

The kitchen and sunroom were closed off by walls that hindered the flow of traffic and natural light. The new layout is open, airy and features folding LaCantina doors that allow for seamless access to the patio during warmer months. Radiant heating warms the spaces during cooler months. The large kitchen island matches the impressiveness of the rest of the home, especially as your eye catches the cascading marble of the waterfall edge that extends the countertop down to the floor. Sleek Miele, Subzero and Wolf appliances, as well as a portion of butcher block counter make it a chef’s kitchen without detracting from the bright aesthetic.

Lastly, the downstairs powder room draws attention with a bold wall pattern and unique black fixtures. The Italian console sink by Bleu Provence gives the space a retro vibe, while the black/nickle combo gives the space an edge.

Photo credit: Cindy Apple Photography

Our recent clients, a couple working in Seattle tech, purchased this 1909 home for its spacious interior and grand features. The home, located between Capitol Hill and Eastlake in Seattle, is one of many box-style homes in the neighborhood having features such as: a dormer, covered porch and square columns. Though the home had been renovated before, the interior had more Victorian details than modern ones. With the help of local architect Board & Vellum, designer Jules Thomas of Maker Agent and our build team, the couple reimagined some of the major spaces and made quick updates to modernize others. The result is a truly stunning modern home that retains its historical grandeur. Note: The interior design of the home is currently still in progress, and we look forward to sharing updates upon its completion.

The entryway and stairs received a touch-up with new painting, flooring and a fireplace addition. The fireplace was a change that occurred during the build process, as the living room shaped up to focus on the entertainment system. So that the fireplace did not compete with the TV, the original brick fireplace was removed from the living room and a new traditional, marble fireplace was added to the family room where it becomes the focal point.

The kitchen and sunroom were closed off by walls that hindered the flow of traffic and natural light. The new layout is open, airy and features folding LaCantina doors that allow for seamless access to the patio during warmer months. Radiant heating warms the spaces during cooler months. The large kitchen island matches the impressiveness of the rest of the home, especially as your eye catches the cascading marble of the waterfall edge that extends the countertop down to the floor. Sleek Miele, Subzero and Wolf appliances, as well as a portion of butcher block counter make it a chef’s kitchen without detracting from the bright aesthetic.

Lastly, the downstairs powder room draws attention with a bold wall pattern and unique black fixtures. The Italian console sink by Bleu Provence gives the space a retro vibe, while the black/nickle combo gives the space an edge.

Photo credit: Cindy Apple Photography